Als u bij Pixabay een afbeelding heeft gevonden die u wilt gebruiken ,klik er dan op en de afbeelding word groter en rechts in beeld moet het volgende (hieronder) in beeld staan.
Alle afbeeldingen en video's op Pixabay worden vrijgegeven onder de Creative Commons CC0 . Ze kunnen dus vrij worden gebruikt voor bijna elk doel - zelfs commercieel en in gedrukte vorm. Attributie wordt op prijs gesteld, maar is niet verplicht.Uitzonderingen

Identificeerbare personen mogen niet in een slecht daglicht verschijnen of op een manier die ze aanstootgevend vinden, tenzij ze hun toestemming geven.
Suggereer geen goedkeuring van producten, diensten, enz. Door afgebeelde personen of organisaties. Bijvoorbeeld: doe geen gebruik maken van een beeld van NASA en plaats het naast uw eigen product op een manier die suggereert dat NASA zou het product aanbevelen.
Naast deze regels voor gezond verstand , is er nog meer te weten:Model- en eigendomsrelease

Stel je voor, zou je je gezicht op een tv-spot willen zien zonder om toestemming te worden gevraagd? Nee? Daarom moeten identificeerbare  mensen hun toestemming geven voor openbaar gebruik van hun afbeeldingen. Dit wordt bedoeld met de term "Model Release ".


Privacyrechten

Hetzelfde geldt voor privé-eigendom, handelsmerken en zichtbare logo's: wilt u uw privéwoning bijvoorbeeld zonder aankondiging in een advertentiekolom weergeven? Nee? Dat is de reden voor de zogenaamde "Property Release". De objecteigenaar moet toestemming geven om foto's van zijn eigendommen te gebruiken. Maar de Property Release dekt ook speciale gevallen waarin ontwerpen of ogenschijnlijk openbare gebouwen worden beschermd. Voorbeelden zijn ontwerpen van nieuwe notebooks of mobiele telefoons, evenals het Chrysler Building in New York of de London Eye. Als u afbeeldingen hiervan wilt gebruiken, moeten de makers / eigenaren om toestemming worden gevraagd. Wees vooral voorzichtig met afbeeldingen van Walt Disney- en Lego-producten, waarvan de rechten alleen redactioneel gebruik toestaan.Getty Images biedt een grote en zeer nuttige database voor het opzoeken van vereisten voor het vrijgeven van intellectueel eigendom:  http://wiki.gettyimages.com/

Er is echter een verschil tussen redactioneel en commercieel gebruik. Model- en eigendomsreleases zijn met name belangrijk voor commerciële toepassingen. Als u bijvoorbeeld een afbeelding op uw blog laat zien, is dit niet-commercieel, redactioneel gebruik . Over het algemeen is geen vrijgave vereist voor dergelijke toepassingen. Commercieel gebruik wordt losjes gedefinieerd als allerlei soorten bedrijven, waar u daadwerkelijk iets verkoopt, of als u afbeeldingen voor reclamedoeleinden gebruikt. Wees vooral voorzichtig als het gaat om grote hoeveelheden, bijvoorbeeld als u een advertentie zou maken in een beroemd tijdschrift of als u een nieuw hoesje voor de iPhone zou ontwerpen.

Conclusie:

het lijkt allemaal heel ingewikkeld of riskant, maar eigenlijk is het dat niet. Stel uzelf eenvoudig in de positie van een afgebeelde persoon of in de positie van een eigenaar of ontwerper: Zou u de beoogde toepassing zonder te vragen goedkeuren? Dat is de vraag die je jezelf altijd moet stellen voordat je een afbeelding van een openbaar domein zonder release kunt gebruiken.


conclusies

Begrijp "openbaar domein" als de toestemming om een ​​afbeelding vrij te gebruiken (weergeven, wijzigen, afdrukken, enz.) Zonder toestemming te vragen aan de auteur van de afbeelding. Het is echter nog steeds uw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat de afgebeelde inhoud  (personen, logo's, privé-eigendom, enz.) Geschikt is voor uw aanvraag en geen inbreuk maakt op enig recht.
Bent u ook graag bezig met uw camera ? ,waarom doet u dan niet mee met het idee van pixabay en stuur uw zelf gemaakte foto`s op ,want dan genieten andere mensen er ook van.

Zoals op pixabay wel te zien is ,kun je foto`s over van alles en nog wat delen. En u heeft er natuurlijk dan geen bezwaar tegen dat uw toegezonden bestanden door derde worden gebruikt.

Ook is er vraag naar zelfgemaakte annimaties.